Hlavní obsah

V rybníku u Hostivice uvízli v bahně kolouši, hasiči je zachraňovali tři hodiny

Novinky, for

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hasiči v pondělí vpodvečer zachraňovali dva mladé kolouchy uvízlé v bahně rybníka Kala u středočeské Hostivice. Jeden kolouch měl ještě dost sil, aby záchranářům utekl, druhý skončil v chovné stanici v Kladně.

Kolouch lovený z bahna v HostivicíchVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Hasiče na uvízlá zvířata upozornili místní obyvatelé. K rybníku nejdříve dorazili hasiči z Hostivice a poté jejich profesionální kolegové z Kladna.

„Jednotka provedla záchranu zvířete. Nebyl to jednoduchý zásah. Nasadili jsme spoustu techniky,“ řekl Novinkám velitel zásahu Martin Paur.

Kolouši byli podle něj zhruba sto metrů od břehu.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Hasiči vyprošťovali srnče z bahna rybníka

Protože se cestou ke kolouchům bořili hluboko do bahna, zvolili záchranáři jinou metodu, a to tlačení nafukovacího člunu před sebou. Člun byl připoután lanem a kladkou ke stromu. Využili i prken, která kladli na bláto.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Hasiči vyprošťovali srnče z bahna rybníka

Záchrana jednoho ze zvířat, protože druhé z posledních sil zachráncům pláchlo, trvala zhruba tři hodiny. Hasiči vyčerpaného a podchlazeného koloucha opláchli a uložili do deky. Pak si pro něj přijeli pečovatelé z kladenské chovné stanice.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Hasiči vyprošťovali srnče z bahna rybníka

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám