Hlavní obsah

V průmyslovém areálu u Prahy unikla neznámá látka, zranění viděli žlutě

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

V průmyslovém areálu v Hostivici u Prahy zasahovali hasiči kvůli úniku neznámé látky. Šest lidí se nadýchalo výparů a po ošetření záchrannou službou byli převezeni do nemocnic. Při měření hasiči podle jejich mluvčího nic špatného nenaměřili.

BEZ KOMENTÁŘE: Únik neznámé látky v HostivicíchVideo: Novinky

 
Článek

Hasiči vyjeli do ulice Palouky v Hostivici kolem půl jedenácté. Podle dostupných informací unikla látka ve firmě, která distribuuje léky.

„K úniku látky došlo v místnosti ve firmě. Zraněno bylo šest lidí, o které se postarala záchranná služba,“ doplnila mluvčí policie Jana Dětská.

„Čtyři lidé byli po šetření záchranáři převezeni do nemocnice v pražském Motole, dva do kladenské. Stěžovali si na bolesti hlavy, žluté vidění a zvraceli,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Podle mluvčího hasičů Ladislava Holomčíka bylo evakuováno 30 lidí, na místě zasahovali také chemici z Kamenice ve speciálních oblecích, kteří ale nakonec nenaměřili žádné špatné hodnoty.

Manažerka společnosti Lenka Pospíchalová ČTK řekla, že událost byla pečlivě prošetřena a únik neznámé plynné látky nebyl potvrzen. "Všechna vyšetřování, která byla provedena, byla negativní. Nedošlo ani k úmyslnému, ani k neúmyslnému úniku žádné látky, neřkuli látky nebezpečné," tvrdí. Podle Pospíchalové zaměstnancům žádné nebezpečí nehrozí ani nebyli ohroženi.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám