Hlavní obsah

V protisměru uháněl po D46. Jel jsem podle navigace, tvrdil policistům mladý řidič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Navigace v autě je dobrý pomocník, někdy je však lepší spolehnout se na vlastní rozum. Přesvědčil se o tom třiadvacetiletý řidič, kterého policejní hlídka v pondělí v noci přistihla, jak jel v protisměru po dálnici D46. Tvrdil, že jej tam navedla navigace. Novinky o tom informovala policejní mluvčí Ivana Skoupilová.

Foto: Profimedia.cz

Policejní kontrola

Článek

„Kolem druhé hodiny v noci si olomoučtí policisté při hlídkové činnosti povšimli vozidla značky Škoda Octavia. Policejní hlídku zaujalo tím, že jej potkala na dálnici D46 jedoucí ve směru z Olomouce na Prostějov v protisměru,“ uvedla mluvčí.

Policisté podle ní neváhali a ihned se snažili vozidlo svést z dálnice. „Řidič uposlechl jejich pokynů a následoval je na nejbližší sjezd. Zde hlídka zjistila, že se jedná o 23letého řidiče, který uvedl, že jej do protisměru navedla navigace,“ konstatovala Skoupilová.

Policisté mladíka poučili a věc vyřídili pokutou ve výši 5 000 korun. „Naštěstí si řidiče všimli včas a nikomu se nic nestalo. Apelujeme na řidiče, aby se vždy řídili dopravním značením a nespoléhali se jen na navigaci,“ doplnila policejní mluvčí.

Řidička miniauta vyrazila po setmění do protisměru na dálnici D6

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám