Hlavní obsah

V prosinci zahynulo na silnicích už 56 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počet osob, kteří v prosinci letošního roku zahynuli na českých silnicích, bude větší, než tomu bylo v roce 2006. Kvůli zbytečným prosincovým tragédiím přibývá každoročně "na poslední chvíli" prázdných míst u štědrovečerního stolu, letošní Vánoce se tomu bohužel také bezpochyby nevyhnou.

Článek

Bilance prvních osmnácti prosincových dní je zatím velmi nepříznivá. Podle předběžných údajů zahynulo na silnicích již 56 osob, to je o 13 osob více než za loňský prosinec. Tento nepříznivý výsledek ovlivnily především tragické úterky 12. a 19. prosince. O tom prvním přišlo o život 6 lidí, o týden později zahynulo 7 osob.

Jedním z nejtragičtějších prosincových dnů byl 23. prosinec roku 2004, kdy zahynulo 16 lidí. Pozor bychom si měli dávat i na Štědrý den, když pospícháme za svými nejbližšími, protože ani tento den se neobejde bez nehod. V roce 2004 zemřeli na Štědrý den při dopravních nehodách čtyři lidé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám