Hlavní obsah

V přehradě Římov končí oběti vražd

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Ve vodní nádrži Římov na Českobudějovicku, která je zásobárnou pitné vody pro velkou část jižních Čech, končí oběti vražd. V pondělí vytáhli policisté z desetimetrové hloubky zatím neidentifikované tělo muže, který, jak prokázala soudní pitva, zemřel násilnou smrtí. Původně však pátrali po těle šestačtyřicetileté učitelky Jany Toncarové z Besednice, když ho do přehrady údajně hodil její sedmačtyřicetiletý manžel Jiří Toncar, se kterým byla v rozvodovém řízení.

Článek

"Totožnost muže, kterého jsme z přehrady vytáhli v pondělí při pátrání po těle Jany Toncarové, stále prověřujeme. Pitva ale jasně prokázala, že na jeho smrti nese někdo vinu," řekl Právu mluvčí jihočeské policie Dušan Klícha.

V úterý policejní potápěči znovu prohledávali dno přehrady a hledali Toncarovou. "Máme několik vytipovaných míst, kde by mohlo tělo být, ale zatím je pátrání bezvýsledné," sdělil v úterý odpoledne Klícha. Jak Právo informoval nejmenovaný policejní zdroj, Toncar se policistům přiznal, že zavražděnou ženu do přehrady hodil. "Je obviněný z vraždy a soudce na něj uvalil vazbu," reagoval na dotaz Klícha. K údajnému přiznaní manžela učitelky nevyjádřil.

V přehradě zmizel i hrázný

Ve vývoji vyšetřování zmizení Toncarové tak nastaly rozhodující změny. Původně Toncar policistům tvrdil, že se jeho žena ztratila 28. června před českobudějovickým domem Interspar, kriminalisté se však později od této verze odklonili a Toncara obvinili z vraždy. Po těle pátrali v minulých dnech nejen na dně přehrady, ale i ve mlýně, kde žena s manželem roky žila.

Na to, že manželství Toncarových nefungovalo a v přehradě mizí mrtvá těla upozornila i jedna z místních. "Toncar svou ženu mlátil a byl opravdu divný, proto mě jeho obvinění vůbec nepřekvapuje. Známé je i to, že se v Římovské přehradě ztrácí lidi. Vždyť asi před čtyřmi lety zmizel pod hladinou místní hrázný Karel Stach a jeho tělo se také do současné doby nenašlo," upozornila žena, která se bála říci své jméno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám