Hlavní obsah

V pražských Letenských sadech byla znásilněna žena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská policie vyšetřuje od víkendu znásilnění ženy v Letenských sadech. Pátrá po pachateli a zdůrazňuje, že nikomu momentálně nehrozí žádné nebezpečí.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Znásilnění se mělo odehrát v noci na sobotu kolem půlnoci. „Mohu potvrdit, že kriminalisté se případem zabývají, ale abychom neohrozili vyšetřování, nebudeme nyní zveřejňovat žádné další informace,“ řekl Novinkám mluvčí policie Richard Hrdina.

Mluvčí nechtěl být konkrétní ani co se týká věku oběti. Sdělil pouze, že jde o dospělou ženu.

Informace o zločinu se podle serveru CNN Prima News objevily na uzavřené facebookové skupině Letenská parta.

„Sdílím to proto, že to byla blízká kamarádka kamarádky a hodně to s námi otřáslo,“ píše se v příspěvku, který se rychle šíří. „Chtěl bych všechny vyzvat, jestli někdo viděl podezřele se chovající osobu po půlnoci v oblasti Letné nebo někde kolem Štefánikova a Čechova mostu, aby kontaktoval policii,“ píše se dále v příspěvku.

Tři ženy během jedné noci ohlásily napadení v Letenských sadech, po útočnících se pátrá

Krimi

Špatné osvětlení v parku, stěžují si lidé

Jedna z diskutujících upozornila, že v Letenských sadech nejde o první případ. „Schody i cesta parkem mají velmi špatné nebo žádné osvětlení. Jestli nemáme kapacity na hlídače, rozsvícením cest v parku snad ryby ve Vltavě nebo hosty v hotelech naproti nepobouříme. Tohle nebylo poprvé a  představa, že to není naposledy, mi přijde naprosto strašná, když tomu jde aspoň částečně předcházet,“ napsala jedna z uživatelek v soukromé facebookové skupině.

Na její příspěvek reagoval i starosta městské části Praha 7 a  zastupitel hlavního města Prahy Jan Čižinský. „Policie případ řeší, stal se trochu jinak, nic nepodceňují a já také ne,“ uvedl Čižinský. Pokud by se podle něj zjistilo, že by úprava osvětlení mohla pomoci, bude ji požadovat.

„Z toho, co vím, to ale tento případ nebyl. Moc mě mrzí, co se stalo, policie koná a budeme to příští týden vyhodnocovat,“ popsal Čižinský a napadené ženě popřál brzké uzdravení.

Pokus o znásilnění v sérii napadení žen v parku na Letné zachytila kamera

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám