Hlavní obsah

V pražské nemocnici zemřel zanedbaný třináctiletý chlapec

Praha

V nemocnici v pražském Motole zemřel v úterý třináctiletý chlapec, který tam byl přepraven minulý týden z Prachaticka. Dítě bylo podle některých informací velmi zanedbané a lékařům se jej nepodařilo zachránit.

Foto: Profimedia.cz

Vrtulník Super Puma německé policie

Článek

Podle informací Mediafaxu bylo dítě z rodiny, která zřejmě vyznávala přísnou formu vegetariánství a také odmítala s potomkem navštěvovat lékaře. Pokud mělo dítě nějaký zdravotní problém, nešli s ním rodiče k lékaři, ale přivolali léčitele. Rodina mohla patřit k některé sektě.

Podle zdroje agentury chlapec zemřel na nemoc, která nebyla smrtelná, a pokud by se mu dostalo lékařské péče, uzdravil by se.

„Dítě odvezli minulý týden letecky z Prachaticka do Prahy, dítě zemřelo,“ potvrdila Právu mluvčí jihočeské policie Štěpánka Valentová. Uvedla, že policisté případ vyšetřují jako ublížení na zdraví z nedbalosti, ale je možné, že skutek překvalifikují.

Bližší informace odmítla vzhledem k věku dítěte sdělit. "Nemůžu se k tomu jakkoliv vyjádřit," komentovala spekulace, že rodina dítěte měla patřit k sektě a odmítat dítěti lékařskou pomoc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám