Hlavní obsah

V pražské Ikee se oháněl sekerou běloruský aktivista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mužem, který v pátek v obchodním domě IKEA v pražských Třebonicích sekerou poškodil nábytek a polil ho červenou barvou, je běloruský aktivista Pjotr Markelov, který v Česku studuje. Uvedlo to Rádio Svobodná Evropa. Byl zadržen policií.

Policie u prodejny Ikea v PrazeVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Markelov podle stanice oblepil nábytek páskou, poškodil sekerou dva noční stolky a polil je barvou. Následně oznámil, že protestuje proti spolupráci IKEA s běloruskými úřady. Jeho akci natáčel jiný běloruský aktivista, který nahrávku umístil na sociální síť Telegram. Podle něj byly poškozené stolky vyrobeny v Bělorusku.

Foto: Policie ČR

Zadržený pachatel incidentu v pražském obchodním domě Ikea

Běloruští dodavatelé řetězce IKEA využívali práci vězňů, tvrdí organizace

Zahraniční

Ve čtvrtek zveřejnil americký server Politico zprávu nevládní francouzské organizace, podle níž část běloruských dodavatelů Ikey využívala práce vězňů, mezi nimiž jsou i lidé, kteří skončili za mřížemi kvůli svému politickému přesvědčení, či mladiství. IKEA uvedla, že v současnosti nemá s těmito dodavateli přímé vztahy.

V březnu společnost oznámila, že pozastavuje obchodování s Běloruskem kvůli válce na Ukrajině.

Muž se sekerou řádil v pražské Ikee

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám