Hlavní obsah

V Praze okradli dvě seniorky, jednu vláčel útočník po zemi

Novinky, kre

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Dvě loupežná přepadení se stala v lednu blízko stanice metra Střížkov. Mladí útočníci okradli seniorky, jedna skončila se zhmožděnou rukou v nemocnici, druhá byla vláčena několik metrů po chodníku. Po pachatelích pátrají kriminalisté.

BEZ KOMENTÁŘE: Útočník přepadl ženu a srazil ji na zem v Rumburské ulici Video: Policie ČR

 
Článek

Pražští detektivové pátrají po útočníkovi, který 14. ledna kolem třetí hodiny odpoledne nedaleko stanice metra Střížkov v Rumburské ulici napadl seniorku. Muž ve věku mezi 20 a 25 lety snědé pleti srazil 69letou ženu na zem, zachytil ji za popruh kabelky a vláčel ji několik metrů po chodníku. Pachatele vyrušili kolemjdoucí, z místa utekl, aniž by kabelku odcizil.

Zraněná žena skončila v nemocnici, podezřelého zachytily kamery. „Nejen, že sledoval seniorku od stanice metra, ale asi půl hodiny předtím si svoji oběť tipoval na přestupní stanici metra Florenc,“ uvedla mluvčí policie Jana Rösslerová.

Foto: Policie ČR

Druhý útočník štíhlé postavy má tmavé vlasy a strniště v obličeji.

Podobný případ se stal 4. ledna také u stanice metra Střížkov. Neznámý muž ve věku kolem dvaceti let zaútočil na 86letou ženu. Seniorce zakroutil rukou a vytrhl jí kabelku. Žena skončila se zhmožděnou rukou v nemocnici.

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po muži, který 4. ledna na Střížkově přepadl seniorkuVideo: Policie ČR

I dalšího útočníka zachytily bezpečnostní kamery. „Detektivové ho podezřívají ze spáchání trestného činu loupeže, za což mu v případě dopadení hrozí až desetileté vězení,“ uvedla mluvčí. Nevylučuje, že by tito muži mohli mít na svědomí více případů podobných útoků v Praze.

Reklama

Výběr článků

Načítám