Hlavní obsah

V Praze dopadli mezinárodně hledaného srbského vraha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mezinárodně hledaného Srba, který byl ve své domovině odsouzen za vraždu a výrobu drog ke 12 letům vězení, dopadli pražští policisté. Ukrýval se po celé Evropě několik roků. Informoval o tom policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Foto: Policie ČR

Zadržený Srb

Článek

Podle Hulana byl pětatřicetiletý muž v Srbsku odsouzen mezi lety 2005 a 2008. Policisté zjistili, že od konce loňského roku navštěvuje Česko, kde se pravděpodobně dopouštěl také trestné činnosti. Údajně šlo o vydírání na území Prahy 3.

„Měl protizákonně vymáhat po poškozeném neexistující dluh," uvedl Hulan. Ve Švýcarsku pak letos údajně loupit se zbraní.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle kriminalistů se skrýval v různých částech Evropy. K cestování používal nejméně tři pseudonymy, a to chorvatské jméno Goran Marič, slovinské Alek Župan a srbské Goran Benko. Detektivové se však domnívají, že mohl používat i další jména, a proto žádají případné další svědky o pomoc. Na linku 158 mohou volat další informace o jeho trestné činnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám