Hlavní obsah

V Praze dopaden brutální vrah důchodce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Nebezpečného pachatele v úterý dopadli policisté v centru Prahy. Pětadvacetiletý cizinec má podle nich na svědomí loupežnou vraždu pětasedmdesátiletého muže, dále pokus o vraždu dalšího důchodce a pak ještě brutální loupežné přepadení třetího muže. Po zadržení se k činům přiznal.

Foto: Jakub Máša

Představení týmu - KCC Sokol České Budějovice

Článek

"Cizinec si penzisty tipoval na poště, když si vyzvedávali důchody. Mladý muž František D. poté své oběti sledoval až do jejich bydliště, kde je brutálně napadl údery pěstí do obličeje a finanční hotovost jim odcizil," informovala dnes Novinky mluvčí pražské policie Eva Brožová.

Jedna z obětí jeho útok nepřežila. Pětasedmdesátiletého muže z Prahy 1 našli lidé 10. června v domě v Bartolomějské ulici s rozbitou hlavou. "Následná soudní pitva tady potvrdila velkou intenzitu útoku směřující na hlavu," podotkla Brožová.

Policisté během vyšetřování vraždy porovnali další podobné případy a zjistili, že patrně stejný pachatel jen několik dní předtím brutálně přepadl ještě dva pětaosmdesátníky. Oba muži se dosud z utrpěných zranění nevzpamatovali a jsou stále hospitalizováni.

Sledoval další oběť

Podle Brožové policisté vzhledem k závažnosti případů začali sledovat vytipované pošty. A skutečně včera si hlídka všimla muže, který se choval velmi podezřele.

"Mladý muž již sledoval další potenciální oběť. V ten moment jej policisté zadrželi a předvedli na policii k podání vysvětlení. František D. se pak k trestné činnosti doznal," pokračovala mluvčí.

Policejní komisař muže, který v Česku žil už delší dobu a do Prahy dojížděl ze severních Čech, obvinil z loupežné vraždy, z pokusu loupežné vraždy a loupežného přepadení s těžkou újmou na zdraví.

Problémy se zákony přitom obviněný nemá poprvé. Tentokrát skončil v policejní cele s návrhem na vzetí do vazby. Při rozhodování soudců mu však v každém případě přitíží fakt, že se kvůli celkem 21 tisícům nerozpakoval zabíjet. Víc totiž od svých obětí nezískal.

Výběr článků

Načítám