Hlavní obsah

V pondělí 3,8 promile, ve středu 4,7. Žena z Přerova je na záchytce jako doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Přerovští strážníci často vyjíždějí k čtyřicetileté ženě, kterou silně opilou převážejí na záchytku. Ve středu jí naměřili rekordních pět promile. Tento týden žena skončila na záchytce už podruhé, strávila tam i předchozí noc.

Foto: praha.eu

Ilustrační foto

Článek

"Žena se ve značné opilosti povalovala na chodníku a nebyla schopna pohybu, ani ovládat některé tělesné funkce. Ačkoliv je tato osoba něžného pohlaví pravidelným klientem záchytky, většinou trvá několik dnů, než se tam vrátí,"  řekl zástupce ředitele Městské policie Přerov Miroslav Komínek.

V pondělí ji strážníci na záchytku odvezli s 3,8 promile alkoholu. O den později po jejím propuštění ji vezli na stejné místo znovu, tentokrát jí naměřili 4,7 promile. "Máme s ní poměrně velké zkušenosti, je to jedna z našich stálých zákaznic. Záznamy máme kvůli ní například i z 27. či 29. dubna. Někdy skončí v nemocnici, někdy na záchytce. V průměru mívá kolem 3,5 promile, tohle vypadá na rekord," doplnil Komínek.

Podle lékaře z urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice Vladislava Kutěje jde u čtyř promile již o těžkou opilost, případy jsou však podle něj velice individuální, každý má totiž odlišnou toleranci na alkohol.

Reklama

Výběr článků

Načítám