Hlavní obsah

V Plzni vybírá peníze na charitu podvodník

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

V centru Plzně se pohybuje člověk, který se neoprávněně zaštiťuje jménem Charity, zastavuje kolemjdoucí a požaduje příspěvek na opuštěné děti či podobné účely.

Článek

„Peníze vybírá do nezapečetěné sklenice od kávy a nosí vizitku se jménem Ing. Sedláček .Nejčastěji oslovuje chodce na Americké třídě a na náměstí Republiky. Zastavuje lidi i v obchodech,“ řekla mluvčí plzeňské diecézní charity Alena Ouředníková.

Podle ní s tímto člověkem nemá žádná z institucí Diecézní charity Plzeň ani Charity ČR nic společného. „Jeho chování hrubě poškozuje jméno všech charitních organizací,“ dodala Ouředníková s tím, že se jednomu ze spolupracovníků charity podařilo falešného výběrčího vyfotit.

„Ten člověk, který udělal fotky, na to upozornil městskou policii,“doplnila Ouředníková.

V západočeské metropoli jde o první případ zneužití charity k vlastnímu obohacení. „Před čtyřmi lety, tuším že to bylo na Tachovsku, jsme měli falešné koledníky v rámci tříkrálové sbírky,“ připomněla Ouředníková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám