Hlavní obsah

V Plzni se srazil trolejbus s poštovní dodávkou. Jeden člověk je vážně zraněný

Právo, zaš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Jedno vážné a tři lehká zranění si ve čtvrtek vyžádal střet trolejbusu s dodávkou v Plzni. K nehodě došlo v jednu hodinu odpoledne v Koperníkově ulici. Viníkem nehody je podle policistů řidič dodávky, který nedal trolejbusu přednost v jízdě.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda trolejbusu v PlzniVideo: Jan Švábek, Právo

 
Článek

„Na místě je několik zraněných,“ řekl Právu mluvčí krajské záchranné služby Martin Brejcha.

Jeden člověk byl zraněn těžce a tři lehce. „Ve všech případech se jedná o cestující z trolejbusu. Mezi nimi je i řidič,“ sdělila policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Sedmapadesátiletý muž utrpěl úraz páteře a zraněn byl i 87letý muž, který si při nehodě poranil hrudník. S otřesem mozku a úrazem kolena pak sanitka převezla do nemocnice 74letou ženu a 36letý muž si z nehody odnesl lehký úraz krční páteře.

Nehodu podle policistů zavinil zřejmě řidič dodávky České pošty, když nedal přednost trolejbusu linky číslo 16, který jel po hlavní silnici. „Alkohol byl u obou řidičů vyloučen dechovou zkouškou,“ doplnila Hokrová.

Křižovatka Koperníkovy a Bendovy ulice byla po nehodě zcela uzavřena a policisté na místě odkláněli dopravu. Uvedli však, že ještě během odpoledne by se mělo na místě opět jezdit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám