Hlavní obsah

V Plzni našli kostru shrbené ženy

Plzeň

Kriminalisté v Plzni pátrají po totožnosti ženy, jejíž kosterní pozůstatky se našly letos v únoru. Dosavadní prověřování nepřineslo výsledek, policie se proto obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při zjištění, o koho se jednalo. Ze soudní pitvy vyplynulo, že ženě bylo v době úmrtí 30–⁠40 let a kvůli onemocnění páteře chodila shrbená.

Foto: Policie ČR

Pátrání po totožnosti zemřelé ženy

Článek

O případu v pátek informovala mluvčí policie Pavla Burešová.

„Na tísňové lince jsme 18. února přijali oznámení o nálezu mrtvoly na vymýceném pozemku v blízkosti ulice Pod Sylvánem v Plzni. Na místě policisté zjistili, že se jedná o lidské kosterní ostatky ve značném stadiu rozkladu,“ uvedla mluvčí s tím, že kriminalisté tehdy nařídili soudní pitvu.

Vzhledem k tomu, že se v okolí nálezu zdržovali bezdomovci, policie zjišťovala nejdřív informace mezi nimi, nic konkrétního to ale nepřineslo.

Kromě soudní pitvy, která neprokázala cizí zavinění, policisté nařídili také rekonstrukci obličejové části lebky ke stanovení přibližné podoby zemřelé ženy.

Foto: Policie ČR

Policejní rekonstrukce podoby zemřelé ženy

„Jednalo se o ženu bílé rasy, ve věku mezi 35 a 40 lety, drobné postavy s výškou okolo 165 cm. Jelikož byla u zemřelé zjištěna skolióza, dá se předpokládat, že žena chodila shrbená a nakloněná na pravou stranu. Dotyčná měla krátké hnědé vlasy o délce 10–⁠15 cm, měla nápadný nos zakřivený z přímého pohledu na levou stranu a zanedbaný chrup. V době smrti měla na sobě světlé tepláky a zelený svetr. Smrt nastala v období letních měsíců až září roku 2021,“ upřesnila Burešová.

Případná svědectví k totožnosti ženy přijmou kriminalisté na tísňové lince 158 nebo na kterékoli policejní služebně.

Reklama

Výběr článků

Načítám