Hlavní obsah

Hasiči v Plzni likvidovali požár na střeše obchodního domu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hasiči v Plzni zasahovali během úterního odpoledne u požáru na střeše obchodní domu Galerie Slovany, kde hořela vzduchotechnika. Z budovy evakuovali stovky lidí. Při události se naštěstí nikdo nezranil.

Požár střechy obchodního domu v Plzni na SlovanechVideo: Klára Mrázová, Novinky

 
Článek

Požár vypukl krátce před 16. hodinou v městské části Slovany. Na místo vyjelo šest hasičských jednotek. „Hořela vzduchotechnika umístěná na střeše nákupního domu,“ sdělil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Po hodině se podařilo požár o rozsahu zhruba dva až čtyři metry čtvereční lokalizovat. „Vyhledáváme skrytá ohniska a redukujeme počet zasahujících,“ doplnil po 17. hodině Poncar.

Hasiči a policisté z budovy evakuovali 500 až 1000 lidí. Jedním z nich byla i Lenka Šmatová. „Šla jsem zrovna z prvního patra, kde mám obchod, dolů do potravin. Policista mi ale řekl, že musíme pryč. Vyběhla jsem nahoru za kolegyněmi a všechny jsme rychle odešly,“ vylíčila.

V tunelu Blanka vzplálo auto. Z místa se valil hustý kouř

Krimi

Plameny neviděla, jen cítila kouř. „Myslím, že už se do práce nevrátíme, nahoře už všude tekla voda, jak hasiči likvidovali požár seshora,“ doplnila.

Hasičské jednotky nasadily výškovou techniku.

Mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová řekla, že nikdo z evakuovaných neutrpěl zranění. „Aktuálně máme v péči mladého muže, který s největší pravděpodobností po kontrole nebude vyžadovat další ošetření v nemocnici,“ uzavřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám