Hlavní obsah

V plzeňské Škodovce zemřel jeřábník v kabině ve výšce 30 metrů

Právo, pab, paš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ
Aktualizováno

Plzeňští záchranáři v sobotu ráno zasahovali u neobvyklého případu. Přivolali je zaměstnanci ocelárny z areálu Škodovky s tím, že jim zkolaboval jeřábník přímo v kabině ve výšce třiceti metrů. Čtyřiadvacetiletý mladík nakonec ve svém stroji zemřel.

Článek

Mladému muži se udělalo špatně krátce po páté hodině ranní. Záchranáři museli za pomoci hasičů vystoupat do třicetimetrové výšky pod střechu objektu. Resuscitace probíhala ve stísněném prostoru jeřábové lávky.  

"Čtyřiadvacetiletý muž si stěžoval na bolest na hrudi. Když k němu vylezli po žebříku lékař se sestrou, kteří museli na zádech tahat veškeré vybavení, byl už v bezvědomí. Ani po čtyřicetiminutové resuscitaci na jeřábové lavičce pod střechou výrobní haly se jeřábníka nepodařilo zachránit," řekla mluvčí plzeňské záchranky Lenka Ptáčková.

Vzhledem k tomu, že si jeřábník stěžoval na bolest na hrudi, je možné, že zemřel na infarkt. Přesnou příčinu smrti určí patologové po soudní pitvě. Případ vyšetřuje policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám