Hlavní obsah

V Pardubicích hořel jeden kontejner za druhým, policie pátrá

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Sérii požárů kontejnerů likvidovali o víkendu hasiči v Pardubicích. Na různých místech tam vyhořelo nakonec deset kontejnerů s odpadem. Podle vyšetřovatelů se jednalo o úmysl.

Foto: HZS Pardubického kraje

V Pardubicích vyhořelo deset kontejnerů

Článek

Kontejnery hořely v sobotu večer. Nejdřív plameny zachvátily odpadky krátce po 22. hodině v ulici Jiřího Tomana, oheň stihli uhasit ještě před příjezdem hasičů návštěvníci nedaleké vinárny.

Hasiči jeli krátce poté do ulice Družby a pak do Ohrazenické, kde hořely kontejnery na třech místech. „Dalším místem byla ulice Na Labišti, kde byly poškozeny další kontejnery. Poslední je ulice Mladých,“ sdělila v pondělí mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Foto: HZS Pardubického kraje

Podle vyšetřovatelů kontejnery zapálil někdo úmyslně

Celkem oheň podle ní poškodil 10 kontejnerů. „Škoda je předběžně vyčíslena na 90 000 korun. Uchránit se hasičům podařilo majetek ve výši 200 000 korun. Příčinou vzniku požáru je s největší pravděpodobností úmysl,“ sdělil hasičský vyšetřovatel Aleš Janda.

Tři popálení z pardubické Explosie jsou nadále v kritickém stavu

Krimi

Případem se zabývá rovněž pardubická policie, sdělil její mluvčí Jiří Tesař.

Reklama

Související články

V pardubické věznici hořelo

Ve věznici v Pardubicích ve středu ráno hořelo. Podle prvotních informací vězeň zapálil v cele matraci. Muž skončil v nemocnici s vážnými popáleninami,...

Výběr článků

Načítám