Hlavní obsah

Tři popálení z pardubické Explosie jsou nadále v kritickém stavu

– Hradec Králové

Tři zranění při pátečním výbuchu v pardubické Explosii, kteří skončili na popáleninovém centru vinohradské nemocnice v Praze, jsou stále v kritickém stavu. Čtvrtý vážně zraněný byl v pátek večer převezen z Fakultní nemocnice Hradec Králové na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Brně.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Pardubičtí záchranáři přivezli do Prahy dalšího zraněného.

Článek

„Všichni tři jsou v kritickém stavu na jednotce intenzivní péče. Jsou v umělém spánku,” řekla mluvčí vinohradské nemocnice Tereza Romanová. Podle dřívějších informací záchranářů má jeden z nich popáleniny na více než 90 procentech těla.

Výbuch v pardubické Explosii vážně zranil čtyři lidi, na místo přijel ministr

Krimi

Čtvrtý zraněný byl po výbuchu převezen se zraněním hlavy a popáleninami do hradecké fakultní nemocnice. „Večer byl převezen na popáleninové centrum do Brna. Byl ve vážném, ale stabilizovaném stavu. Napojen byl na plicní ventilaci,” řekl lékařský náměstek hradecké fakultní nemocnice Zdeněk Tušl.

Požár v sušárně prachu

Požár vypukl v pátek v 07:20 v budově, kde se suší střelný prach. Poté následovala takzvaná deflagrace, menší forma výbuchu doprovázená tlakovou vlnou. Provoz, v němž exploze nastala, je zničený. Provozu společnosti se exploze výrazně nedotkla.

Pro zjištění příčin výbuchu byly vytvořeny čtyři vyšetřovací komise, a to firmy, Báňského úřadu, policie a hasičů. Policie se začala případem zabývat pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti. Vedení firmy se spojilo s rodinami zraněných.

Závažná nehoda s čtyřmi oběťmi na životech se stala v Explosii v dubnu 2011. Výbuch tehdy zničil dva železobetonové podzemní objekty, další budovy poškodil. V objektu se vyráběla trhavina perunit. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám