Hlavní obsah

V palestinské rezidenci v Praze byly nalezeny nelegální zbraně

Právo, Novinky, Ondřej Kořínek, Radim Vaculík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie po středečním výbuchu v domě palestinského velvyslance Džamála Muhammada Džamála našla zbraně, které nejsou v České republice evidovány. Potvrdila se tak středeční informace Novinek, které o nálezu zbraní informovaly. Policie prověřuje výbuch na ambasádě pro usmrcení z nedbalosti a nedovolené ozbrojování.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Komplex budoucího velvyslanectví a rezidence velvyslance Palestiny v Praze-Suchdole

Článek

„Provedli jsme ohledání místa činu, které probíhalo do včerejších pozdních hodin, a v souvislosti s tímto ohledáním jsme zajistili stopy, které byly věcné. Mezi věcnými stopami byly i zbraně. Tyto zbraně neprocházejí českými evidencemi a v současné době je prověřujeme a probíhá jejich zkoumání,“ řekl Novinkám ředitel pražské policie Martin Vondrášek.

Doplnil, že se nebude vyjadřovat k druhu ani k množství nalezených zbraní, protože nechce ohrozit vyšetřování. Podle zdroje Novinek blízkého vyšetřování byly nalezeny škorpiony a pistole.

Šéf pražské policie Vondrášek rovněž potvrdil, že za smrtí velvyslance nestojí terorismus ani úmysl někoho jiného.

V Suchdole explodoval rezidenční byt velvyslanceVideo: Jiří Forman, Novinky

„Z dosud zjištěných informací můžeme vyloučit teroristický útok nebo úmyslné jednání třetí osoby, které by bylo vedeno cílem někomu způsobit těžkou újmu na zdraví anebo smrt. Podle všeho došlo k neodborné manipulaci s výbušninou,“ uvedl Vondrášek.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Vybuchlý trezor

Šlo tedy zřejmě stejně jako v případě objevených zbraní o nelegální výbušninu, která neměla na půdě ambasády co dělat.

Výbušnina velvyslanci explodovala v rukou

Podle zdroje Novinek blízkého velvyslanectví si ambasador pořídil výbušniny na zabezpečení obsahu trezorů. Při instalaci mu výbušnina explodovala v rukou.

Výbušný systém byl součástí trezoru, tvrdil mluvčí ambasádyVideo: Jiří Forman, Novinky

Kriminální specialisté se okolnostmi tragického výbuchu, po němž palestinský velvyslanec Džamál Muhammad Džamál podlehl těžkým zraněním v nemocnici, začali zabývat ve čtvrtek. Měli by zjistit, o jakou výbušninu šlo a jakého byla původu. Případ už začali také řešit detektivové z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám