Hlavní obsah

V ostravské nemocnici byl zadržen muž s předmětem připomínajícím zbraň

Ostrava

Policie zadržela ve středu večer šestadvacetiletého muže, který se v Městské nemocnici v Ostravě pohyboval s předmětem připomínajícím pistoli, asi s dětskou hračkou. Podle prvotních zjištění s ní ale zřejmě nikoho neohrožoval, ani nikomu nevyhrožoval. Policie zjišťuje, zda byl spáchán nějaký trestný čin nebo přestupek.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

O pohybu muže informovala policii pracovnice nemocnice před 20:00. Na místě zasahovala hlídka z policejního oddělení v ostravské čtvrti Mariánské Hory, která v té chvíli byla nejblíže. Při incidentu nebyl nikdo zraněn.

„Při osobní prohlídce u muže našla hlídka předmět připomínající zbraň, pravděpodobně dětskou kuličkovou pistoli. Proč ji u sebe měl, je předmětem šetření. Dechová zkouška na alkohol u muže byla negativní, stejně tak zkouška na návykové látky,” řekl policejní mluvčí René Černohorský.

Před dvěma týdny dvaačtyřicetiletý muž z Opavska střílel v Ostravě v čekárně jedné z ambulancí polikliniky Fakultní nemocnice. Připravil o život sedm lidí, další dva zranil. Policie vraha během několika hodin vypátrala, před jejím zásahem ale spáchal sebevraždu.

Pachatel střelby v Ostravě si před zásahem policie prostřelil hlavu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám