Hlavní obsah

V Ostravě utekl z výběhu hlodavec podobný zajíci, skončil v podběráku

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Útěk jihoamerického hlodavce z výběhu řešili hasiči v Ostravě. Mara stepní unikla skulinou v oplocení. Hasičům se ji podařilo chytit do podběráku na první pokus.

Hasiči v Ostravě odchytávali maru stepníVideo: HZS

 
Článek

Hlodavec utekl ženě z výběhu v Ostravě-Kunčicích ve čtvrtek, snažila se ho nalákat zpátky, ale několikahodinová snaha byla marná. Na místo dorazili hasiči specializovaní na záchranu a odchyt zvířat.

Kočka uvázla v centru Kladna mezi domy, hasiči se k ní museli provrtat skrz zeď

Krimi

Mara se ukrývala v rohu dvou plotů pod vzrostlým šípkovým keřem. „Z jedné strany hasiči připravili prostor prostříháním větví a nachystali se zde s odchytovou sítí, pokud by se nezdařil pokus chytit hlodavce do podběráku, se kterým na ni šel další hasič z druhé strany,“ popsal v pátek zásah mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasiči v Ostravě odchytávali maru stepní.

Síť nakonec nebyla potřeba, hasičům se povedlo na první pokus dostat zvíře do podběráku.

Boxerku uvěznil požár bytu, hasiče odměnila vděčným olíznutím

Krimi

„Mara stepní je hlodavec původem z Patagonie, tedy z území Jižní Ameriky, kde žije na vyprahlých pastvinách a otevřených polopouštích. Svým vzhledem připomíná spíše zajíce s hlavou ,morčecího‘ vzhledu,“ upřesnil mluvčí s tím, že zvíře umí v případě nebezpečí vyvinout rychlost i více než 50 km/h.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Mara stepní utekla v Ostravě z výběhu.

V minulosti byly mary vysazovány v jižní Evropě a v bývalém SSSR, volně žily rovněž v ČR.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám