Hlavní obsah

V Ostravě utekl krokodýl. Je hladový

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Po krokodýlovi čelnatém, který utekl ze zahrady chovatele v Ostravě-Hrabůvce, pátrají policisté. Zároveň varují veřejnost, aby byla obezřetná, protože zvíře je nebezpečné.

Foto: Wikipedia, Policie ČR

Krokodýl čelnatý. Ilustrační foto.

Článek

Byť jde o mládě, je asi metr dlouhé a mohlo by ohrozit například pejskaře a jejich miláčky při venčení.

„Ostravští policisté dnes přijali oznámení o útěku krokodýla ze zahrady chovatele v ulici Závodní. Jedná se o mládě zhruba metr dlouhé, které může být nebezpečné,“ uvedla v pondělí policie na Twitteru.

Krokodýl, který zaskočil hasiče v domku na Šumpersku, tam nejspíš bude bydlet dál

Domácí

„Vzhledem k tomu, že zvíře je už dva dny bez potravy, může být pro veřejnost nebezpečné. Dle konzultace s odborníkem by mohl začít vyhledávat vodní toky, případně se uschovat v listnatém terénu, kde je stín,“ doplnila mluvčí policie Eva Michalíková s tím, že zvíře je mrštné a je schopné ulovit menší psy či kočky.

Do akce je zapojeno několik desítek policistů a strážníků. Pročesávají terén a zároveň varovali obyvatele, kteří bydlí v blízkosti. V lokalitě je smíšená zástavba rodinných i nájemních domů.

Zmizení zvířete oznámil chovatel, podle kterého krokodýl utekl už v sobotu v odpoledních hodinách. Je tedy možné, že se od té doby mohl poměrně vzdálit od místa útěku. Varování tedy platí pro celou Ostravu a okolí.

Na to, proč chovatel útěk oznámil až po dvou dnech a zda po krokodýlovi během víkendu pátral na vlastní pěst, policie zatím nezná odpověď. „Rozhodně se o to budeme zajímat, bude to předmětem šetření,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám