Hlavní obsah

V Ostravě srazilo auto cyklistu na přechodu pro chodce. Policie hledá svědky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravští kriminalisté řeší dopravní nehodu, která se stala v úterý dopoledne v Ostravě na ulici Frýdecká. Osobní automobil tam na přechodu pro chodce srazil cyklistu. Ten skončil těžce zraněný v ostravské fakultní nemocnici.

Foto: Policie ČR

Auto se srazilo s chodcem na přechodu

Článek

„Nehoda se stala kolem 10:20 hodin poblíž autobusové zastávky U Rozvodny. Dle prvotních informací jel 33letý řidič v levém jízdním pruhu od Vratimova do centra, když zatím z nezjištěných příčin srazil cyklistu, který přejížděl po přechodu pro chodce,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Dodala, že se řidič Škody Octavia pravděpodobně snažil muži na kole vyhnout. „Manévrem totiž vjel na betonové zábrany, ale i tak došlo ke střetu. Cyklista bohužel neměl na hlavě cyklistickou přilbu,“ upřesnila mluvčí. Řidič vyvázl bez zranění, dechová zkouška u něj byla negativní.

Cyklista byl v ohrožení života

„Osmašedesátiletý cyklista byl po střetu s automobilem v bezvědomí a jeho dýchání selhávalo. Zasahující lékař proto přistoupil k intubaci dýchacích cest a k převodu na přístrojem řízenou ventilaci,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Doplnil, že prvotní vyšetření u muže ukázalo, že má poraněnou hlavu, hrudník a horní končetinu.

Foto: Policie ČR

Auto se srazilo s chodcem na přechodu

„Pacient se nalézal v přímém ohrožení života. Po podání léků a dalším zajištění byl muž šetrně transportován do ostravské fakultní nemocnice a tam předán do další péče týmu urgentního příjmu,“ upřesnil Humpl.

Policejní výzva

Kriminalisté se obrací na tři blíže nezjištěné svědky, kteří se v danou chvíli nacházeli na uvedeném místě. Také žádají řidiče vozů, kteří místem v danou dobu projížděli a mají palubní kameru, aby se obrátili na tísňovou linku 158.

Policie upozorňuje, že i když cyklistická přilba není povinným prvkem u osob nad 18 let, tak ji doporučuje používat. Mnohdy může nejenom zachránit život, ale také zmírnit následky nehody.

Mladou ženu u Prahy srazila na přechodu dodávka

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám