Hlavní obsah

V Ostravě hoří autovrakoviště, na místě je 21 jednotek hasičů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Třetí stupeň poplachu vyhlásili v Ostravě moravskoslezští hasiči. Od třetí hodiny ranní totiž 21 hasičských jednotek likviduje požár autovrakoviště v ostravské části Mariánské Hory.

Foto: HZS MSK

Hasiči na ostravském autovrakovišti zasahují od třetí hodiny ranní.

Článek

Podle mluvčího hasičů Lukáše Poppa pomáhá s hašením i velkokapacitní cisterna ze záchranného útvaru v Hlučíně.

„Hasiči likvidují hromadu autovraků. Provádí hašení i proluku materiálu, který ještě není zasažený ohněm, aby se na něj nerozšířil,“ uvedl mluví hasičů s tím, že zplodiny požáru by neměly zasáhnout centrum Ostravy.

Foto: HZS MSK

Na místo se sjelo 21 jednotek.

Foto: HZS MSK

Lidé v okolí by neměli větrat. Kouř by se neměl dostat do centra Ostravy.

Těsně před 9. hodinou v pondělí ráno řekl Popp Právu, že zásah je pro hasiče opravdu náročný, protože je na místě velké množství kouře a na hasiče působí i velké sálavé teplo. „Laboratoř měří zplodiny hoření. Lidé z okolí by raději neměli ani vycházet,“ upřesnil mluvčí hasičů.

Hasiči mají čtyři stupně poplachu. Třetí stupeň je druhý nejzávažnější.

Starosta ostravských Mariánských Hor a Hulvák Patrik Hujdus (Nez.) Právu sdělil, že radnice již vydala pro obyvatele varování, aby raději nevětrali. „V uzavřeném areálu soukromé společnosti na Nákladní ulici zasahují od pondělního rána hasiči. I když je požár v současné době pod kontrolou, doporučujeme lidem bydlícím v okolí, aby nevětrali. Práce budou probíhat po celý den,“ uvedl místní úřad na svém facebookovém profilu.

Reklama

Související články

V Hradci Králové hoří hala s odpadem

V Hradci Králové na Slezském předměstí hoří od rána hala s odpadem v areálu sběrného dvora. Na místě je sedm hasičských jednotek, vyhlášen byl druhý stupeň...

Výběr článků

Načítám