Hlavní obsah

V opuštěném návěsu na Svitavsku našli sedm milionů cigaret

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svitavy

Opuštěný návěs se sedmi miliony cigaret našli před několika dny celníci na Svitavsku. Cigarety byly nelegální a na dani by vznikla škoda asi 18,5 milionu korun. Komu náklad patřil, není jasné.

Foto: Celní správa

Nalezený návěs kamionu na Svitavsku

Článek

Odstavený návěs s polskou značkou našli celníci na odlehlém místě. Psovod se psem určeným na vyhledávání tabáku označil cigarety u zadních dveří, a proto celníci návěs několik dní hlídali, zda si pro něj někdo přijde.

Celníci našli v autobusu u Olomouce 32 tisíc nelegálních cigaret

Krimi

Po čase návěs otevřeli. „Kontrolou bylo zjištěno, že je napěchovaný cigaretami různých značek a odpadem z jejich výroby. Hlídka tedy přivolala posily a nechala návěs převézt na místo možného vyložení,“ uvedl mluvčí celníků Václav Kánský.

Celníci dále vyšetřují, kdo tam návěs nechal a komu patří. „V návěsu bylo ukryto přibližně 7 000 000 ks cigaret bez platné tabákové nálepky. Jejich prodejem by došlo k úniku na spotřební dani ve výši 18 500 000 korun,“ uzavřel mluvčí.

Foto: Celní správa

V návěsu bylo sedm milionů cigaret.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám