Hlavní obsah

V opilosti smetl rodinu, která přišla o šestiletého chlapce. Dostal šest let

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teplice

Třiadvacetiletého řidiče, který v létě na Teplicku v opilosti havaroval a zabil šestiletého chlapce a zranil další dva lidi, poslal Krajský soud v Ústí nad Labem na šest let do vězení. Na dotaz Novinek to v pátek sdělila mluvčí soudu Romana Říčanová. Soud tak potvrdil verdikt Okresního soudu v Teplicích a rozsudek je pravomocný.

Foto: Lukáš Silný, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Krajský soud mladíkovi trest potvrdil ve středu. „Odvolání obžalovaného soud zamítl a potvrdil rozsudek prvoinstančního soudu, který ho poslal na šest let do vězení,“ uvedla Říčanová. Obžalovanému hrozilo až osm let vězení.

Z rozsudku Okresního soudu v Teplicích citoval jeho předseda Jan Tichý: „Obžalovaný spáchal přečin usmrcení z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Pro výkon trestu byl zařazen do věznice s dozorem. Navíc mu byl uložen trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel ve výměře osmi roků.“

Mladík způsobil nehodu 6. července večer v Razicích, kdy s Toyotou Land Cruiser v rychlosti asi 80 km/h nezvládl zatáčku a vjel do protisměru, kde narazil do domu. Následně naboural čelně do Fordu Mondeo, který náraz odhodil na stojící peugeot, u jehož dveří stála žena se třemi dětmi a svými rodiči, kteří se právě loučili. [celá zpráva]

Nehody litoval

Šestiletý chlapec utrpěl vážná rozsáhlá poranění vnitřních orgánů a ještě během večera zemřel. Třiašedesátiletá žena utrpěla těžké zranění, jehož následky si léčí dodnes. Vážné poranění pak utrpěl i devítiletý sourozenec, který se léčil několik týdnů.

Jak policisté posléze zjistili, mladý řidič byl opilý. Dechová zkouška ukázala 2,3 promile alkoholu v dechu. Škoda byla vyčíslena na více než 400 tisíc korun.

Mladík svou vinu nepopíral, u soudu nehody litoval, ale dále odmítl vypovídat. „Soud obžalovanému uložil trest v horní polovině zákonné trestní sazby právě s ohledem na neodčinitelnost následků jednání obžalovaného, což je smrt malého chlapce, vážná zranění dalších dvou osob, množství požitého alkoholu, kategorie vozidla, které k jízdě užil, a naprostá bezohlednost a nerespektování zákonných ustanovení,“ stojí v odůvodnění rozsudku, které má redakce k dispozici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám