Hlavní obsah

V odstaveném autě byla nalezena udušená rodina

Novinky, Pavel Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘÍBRAM

V uzamčené modré škodovce v lese na Příbramsku nalezl ve čtvrtek ráno náhodný chodec mrtvou čtyřčlennou rodinu. Do vozu proudily přes hadici výfukové plyny, které otrávily 45letého muže, jeho o čtyři roky mladší manželku i jejich syny ve věku 11 a 12 let.

Foto: Josef Zajíc

Obě lávky přes řeku Ostravici.

Článek

"Rodina byla nalezena po 8. hodině u hájovny Hlubeč ve Vysokém Chlumci u Sedlčan. Vozidlo mělo od výfuku dovnitř zavedenou hadici a bylo zevnitř uzavřeno," potvrdil Novinkám mluvčí středočeské policie Pavel Truxa.

 Přivolaní kriminalisté zjistili, že rodina z Ratiboře na Písecku zmizela již v neděli a policisté po nich až do dnešního rána marně pátrali. "Lékař neshledal při prvotním ohledání žádné cizí zavinění, bude provedena pitva," dodal Truxa k tragédii.

Rodina patřila k jehovistům

Důvody, proč se rodiče rozhodli odejít ze života a vzít s sebou i syna Martina a Vojtěcha, policie zatím nezná. Nenalezla totiž dopis na rozloučenou.

Rodina podle ratibořských obyvatel patřila k jehovistům. Manželé však některým tvrdili, že se dali loni přepsat k římskokatolické církvi. Policejní mluvčí Truxa informaci o tom, že rodiče byli členy sekty Svědků Jehovových nepotvrdil: "Nevíme o tom, ale nemohu to ani vyloučit."

Právní zástupce jehovistů Lubomír Müller sdělil Právu, že členství rodičů jsou v této církvi není jednoznačné. "Je to tak půl na půl," řekl. Rodina patřila podle ČTK k Svědkům Jehovovým počátkem 90. let. "Manželé se nechali pokřtít v roce 1990, v roce 1991 oznámili, že Svědky Jehovovy opouštějí a vracejí se k římskokatolickému vyznání. V roce 2001 projevili zájem o návrat, ale do práce sboru se nezapojili," uvedl pro agenturu Müller.

"Muž pracoval v našem družstvu v kravíně a jeho žena v rostlinné výrobě. Nechodil ani do hospody. Před měsícem se odstěhovali do Prahy, ale nějak narychlo, protože s družstvem nerozvázali ani pracovní poměr. Alespoň se to říká," poznamenala otřesená místní žena.

Vyšetřování případu pokračuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám