Hlavní obsah

V Letňanech se zřítil ultralight

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na letišti v Letňanech se v pátek odpoledne zřítil ultralight Eurostar. Pilot, který byl jedinou osobou na palubě, byl podle ředitele letiště Milana Mikuleckého odvezen přivolanou záchranou službou do nemocnice. Prostor pádu zajistila policie a čeká na příjezd pracovníků Úřadu pro vyšetřování leteckých nehod.

Foto: Alexandra Mlejnková , ČTK

Ultralehký letoun Viper SD-4 (Ilustrační foto)

Článek

"Ultralehké letadlo se dnes odpoledne zřítilo do pole v Praze Letňanech, pilot pád přežil, ale utrpěl vážná zranění," uvedla mluvčí záchranné služby Klára Fikejzová s tím, že jde o poranění páteře, dolních končetiny a otřes mozku. Záchraná služba pilota převezla do vinohradské nemocnice.

Stroj spadl kolem 16:20 do polí u kruhového objezdu v ulici Tupolevova nedaleko stanice metra Letňany. Podle policie doprava na místě nemusela být omezena.

"Příčinu nehody vyšetřuje policie i odborníci z Ústavu pro zjišťování leteckých nehod," uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám