Hlavní obsah

„V Kyjevě se nic neděje.“ Výroky pražské učitelky o ruské agresi prověřuje policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Policie prověřuje výroky učitelky z pražské Základní školy Na Dlouhém lánu, která žákům vyprávěla zmanipulované a lživé informace o ruské agresi na Ukrajině. Na dotaz Novinek to ve středu uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Alexei Alexandrov, ČTK/AP

Zničená auta a kouř, který stoupá z oceláren Azovstal

Článek

„Pražská policie tuto situaci v médiích zaznamenala a zabývá se jí. Nyní je případ ve fázi šetření a kriminalisté zjišťují, jestli v této souvislosti byl porušen zákon, či nikoliv,” konstatoval Daněk.

Z jeho vyjádření vyplývá, že policisté zatím nevědí, zda byl spáchán nějaký trestný čin, tudíž nikdo nebyl ani obviněn.

Učitelka vykládala žákům lži o válce na Ukrajině. Gazdík podpořil její vyhazov

Domácí

Na případ v úterý upozornily Seznam Zprávy. Učitelka mimo jiné tvrdila, že se v ukrajinské metropoli, která čelí ostřelování, „nic neděje“ a veřejnoprávní Česká televize, která záběry z místa zprostředkovává, „je navázána na miliardáře Sorose“. Osmnáctiminutový výklad žáci tajně natočili.

Ředitelka školy Renata Riedlová se rozhodla učitelku z výuky stáhnout, nařídila překážku na straně zaměstnavatele a chce s ní ukončit pracovní poměr. Rozhodnutí ředitelky podpořilo vedení městské části. Rychlou a ráznou reakci ředitelky ocenil i ministr školství Petr Gazdík (STAN).

Reklama

Výběr článků

Načítám