Hlavní obsah

V Krkonoších začal hořet sypač, řidič ho uhasil sněhem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do problémů se v neděli ráno před půl devátou dostal řidič sypače u Horní Malé Úpy v Krkonoších. V motorovém prostoru vozu totiž začala hořet izolace.

Foto: HZS Karlovarského kraje

U Horní Malé Úpy se vzňal sypač.

Článek

„Řidič sypače pohotově zasypal místo požáru sněhem a zabránil tak jeho dalšímu rozšíření. Přivolané hasičské jednotky požárem zasažené místo ochladily a zkontrolovaly,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Götzová. Škoda byla odhadnuta na deset tisíc korun. Díky tomu, že sypač neshořel celý, nevyšplhala se na tři miliony. Příčinou byla technická závada.

První nehody

Krkonoše i Orlické hory už zasypal sníh, který leží i na silnicích, místy mohou řidiči narazit i na zledovatělé úseky. Silnice i ve vyšších polohách však byly v neděli se zvýšenou opatrností sjízdné. Přesto k nehodám došlo.

Například dva osobní vozy se střetly na silnici druhé třídy číslo 295, která je přístupovou komunikací do Špindlerova Mlýna.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Nehoda dvou aut u Špindlerova Mlýna

„Naštěstí se událost obešla bez zranění. Hasiči odpojili akumulátory vozů, zabezpečili místo nehody a zachytili unikající provozní kapaliny,“ dodala Martina Götzová.

Sněžku pokryla sněhová nadílka

Vánoce

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám