Hlavní obsah

V Krkonoších hořela maringotka. Dva lidé byli zraněni

Velká Úpa

Dva zraněné má na svědomí požár maringotky, který v noci na čtvrtek likvidovaly tři jednotky hasičů ve Velké Úpě v Krkonoších. Hořící maringotka stála v těsné blízkosti jednoho z penzionů na sjezdovce Portášky.

Foto: JSDH Horní Maršov, Bez zdroje

Noční zásah při požáru maringotky ve Velké Úpě

Článek

„Zdravotníci museli ošetřit dvě osoby, z toho jednu pak transportoval vrtulník do nemocnice,“ potvrdila mluvčí hasičů Martina Götzová.

Mezi zasahujícími byli i dobrovolní hasiči z Horního Maršova. „Sedmnáct minut po půlnoci byla naše jednotka vyslána do Velké Úpy k požáru hotelu. Během výjezdu nám bylo upřesněno, že se jedná o maringotku, která sousedí s hotelem, který je v těsné blízkosti sjezdovek,“ informovali na sociálních sítích.

Hasičům se podařilo vyjet s cisternami po zasněžené cestě, která je součástí sjezdovky, na 60 metrů od budovy. Stačilo tak natáhnout vedení na krátkou vzdálenost. I to přispělo k rychlé lokalizaci požáru, který hrozil rozšířením na blízké ubytovací zařízení.

„Výše škody je předběžně odhadnuta asi na sto tisíc korun. Uchráněné hodnoty a příčinu vyšetřovatelé upřesní po dnešním ohledání. Prověřujeme, že k požáru došlo nedbalostí při topení v maringotce nebo vlivem závady elektroinstalace,“ dodala Götzová.

V Krkonoších spadly tři velké laviny

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám