Hlavní obsah

V kauze podezřelého hradeckého bazaru se hlásí další poškození

– Hradec Králové
Právo, jbs

V dosud největší kauze podvodů s ojetými automobily v Hradci Králové přibylo dalších sedm poškozených. Celkový počet občanů, kteří se cítí podvedeni, se tak rozšířil z pěti na dvanáct.

Článek

Osmačtyřicetiletý majitel autobazaru Herkules na ulici Batří Štefanů na hradeckém Slezském Předměstí zatím zpronevěřil 5,3 miliónu korun. Policie dosud zdokumentovala 31 aut, která z autobazaru zmizela.

„Podezřelý muž zřejmě přijal od letošního dubna do října letošního od klientů několik desítek automobilů různých značek. Do dnešního dne jim nepředal peníze za jejich prodej a ani svěřená motorová vozidla nevrátil. Jednalo se například o vozy značky Peugeot, Renault, Škoda Octavia, BMW a další,“ informovala Anna Pešavová z hradecké policie s tím, že majitele bazaru zatím nebylo možné vyslechnout. Podle některých informací je hospitalizován.

Vyšetřování intenzivně pokračuje a případní další poškození se mohou přihlásit na bezplatné telefonní lince 158.

„Policisté záležitost prošetřují pro podezření ze spáchání zločinu zpronevěry. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání až desetiletým trestem odnětí svobody,“ dodala Pešavová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám