Hlavní obsah

V Jihlavě se srazila auta konvoje nizozemské armády. Nehoda uzavřela silnici

Aktualizováno

V Jihlavě se v sobotu dopoledne srazila auta konvoje nizozemské armády, která se přesouvá přes Českou republiku. Nikdo se nezranil. Silnice 38 byla v místě nehody přes pět hodin neprůjezdná, uvedla mluvčí policie Dana Čírtková. Nehodu s účastí pěti aut bude ve spolupráci s Policií ČR vyšetřovat vojenská policie. Konvoj pokračuje v přesunu směrem na Břeclav.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

V Jihlavě se srazilo pět aut konvoje nizozemské armády, která se přesouvá přes ČR.

Článek

Nehoda se stala na dálničním přivaděči v 9:30 nedaleko tunelu ve směru na Havlíčkův Brod. Při nehodě se střetla dvě nákladní vozidla s přívěsem a tři osobní auta.

„Při nehodě se žádný z vojáků nezranil, přesto byla na místo vyslána zdravotnická záchranná služba k posouzení zdravotního stavu vojáků,“ řekla Čírtková. Vojáci podle ní vyjížděli z vojenského areálu v Rančířově.

Provoz byl obnoven zhruba ve 14:45.

Mluvčí generálního štábu české armády Magdalena Dvořáková sdělila, že konvoj nizozemské armády má do 100 kusů kolové techniky. Přijel v pátek z Německa.

„Jedná se o standardní přesun aliančních jednotek přes Českou republiku v rámci smlouvy SOFA. Konvoj pokračuje dál směr Břeclav, včetně dvou vojáků, kteří byli propuštěni z nemocnice po kontrole,“ uvedla Dvořáková. Smlouva SOFA podle ní umožňuje přesun aliančních jednotek bez toho, aby Česká republika znala přesný účel přesunu.

Reklama

Výběr článků

Načítám