Hlavní obsah

V Jablonci se množí útoky psů, strážníka pokousal i jeden majitel

Právo, Barbora Silná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

Útoky psů poštvaných svými pány na policisty se v poslední době začínají množit na Jablonecku. Poslední dva případy se odehrály o prodlouženém víkendu.

Článek

Podle informací, které Právu poskytla tisková mluvčí jablonecké policie Ludmila Knopová, poprvé poštval těsně před sobotní půlnoci 26letý muž svého psa na zasahující strážníky, kteří přijeli vyšetřit případ rušení nočního klidu.

„Strážníka pokousal nejenom pes ale nakonec i jeho majitel, který na něho také pokřikoval vulgární výrazy,“ konstatovala Knopová.

V pondělí ve 22 hodin se další případ odehrál na Míšenské přehradě, kam policisté přijeli na žádost občanů.

„Ti nahlásili přítomnost kočárku, u kterého není dospělá osoba a okolo se pohybují podivné osoby,“ upřesnila Knopová. Když policisté začali přítomné prověřovat, poštval 31letý muž na policisty psa své přítelkyně.

„Pes uposlechl jeho povelu a kousl policistu do nohy,“ konstatovala policejní mluvčí s tím, že se sice podařilo ostatním psa následně chytit, ale po chvíli se vymanil ze sevření a napadl vojáka, který přispěchal policistům na pomoc.

„Voják ve snaze odvrátit další útok psa, vystřelil ze své legálně držené zbraně. Střela zasáhla psa do obojku a způsobila mu lehké zranění,“ shrnula Knopová.

Policisté pak na místě zadrželi 31letého muže, který měl v dechu čtyři promile alkoholu a převezli ho do policejní cely. Oba muži, kteří poštvali psy na policisty, se zodpovídají z násilí proti úřední osobě. Za to jim hrozí až šestiletý trest vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám