Hlavní obsah

V hořícím domě zahynulo dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIHLAVA

K rozsáhlému požáru rodinného domu vyjeli ve středu v noci hasiči do Hněvkovic u Ledče nad Sázavou. V hořícím domě nalezli ženu a dvouletou holčičku. Dítě požár nepřežilo, žena zemřela při převozu do nemocnice.

Článek

"Zemřeli tam dva lidé, žena a dítě, jestli to byla jeho matka, nemohu povtrdit," řekla Novinkám mluvčí hasičů Denisa Štursová. Podle policie šlo o dvouletou holčičku a její tetu.

Těla obětí museli záchranáři vynést za pomoci dýchací techniky, hořící dům byl silně zakouřený. Profesionální hasiči z Ledče nad Sázavou vyjeli na místo okamžitě po nahlášení požáru kolem 20:45. S hašením ohně jim museli pomáhat i místní dobrovolní hasiči a jejich kolegové z Kožlí a Číhoště. Příčina požáru se šetří, škoda se odhaduje na 300 000 korun.

Další dva lidé zemřeli v noci při požáru rodinného domu v Dymokurech na Nymbursku. Zřejmě se udusili unikajícími zplodinami. Příčinou požáru mohla být nedbalost při obsluze topení nebo používání otevřeného ohně.

Související témata:

Výběr článků

Načítám