Hlavní obsah

V havířovské nemocnici unikl chlór, ze zdravotníků se stali pacienti

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov
Aktualizováno

Dvě jednotky profesionálních hasičů likvidovaly ve středu dopoledne v areálu Nemocnice s poliklinikou Havířov na Karvinsku únik chlóru. Chlór unikl z dezinfekční místnosti rehabilitačního oddělení, bylo ošetřeno 38 lidí. Hospitalizováni byli tři pacienti a jedenáct zaměstnanců, jeden na jednotce intenzivní péče. Z pavilonu nemocnice bylo evakuováno přibližně 50 lidí.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

V havířovské nemocnici unik chlór

Článek

„Při manipulaci s barely došlo k chemické reakci a následnému úniku chlóru do dalších prostor nemocnice. Lůžková část ale zůstala nezasažena,“ popsala manažerka kvality havířovské nemocnice Lenka Obracajová.

Hasiči, kteří k úniku přijeli, provedli orientační měření a odvětrání zasažených prostor ventilátorem.

„Únik, jehož okolnosti se dosud zjišťují, byl zaznamenán kolem osmé hodiny ráno. Při manipulaci s chemikáliemi unikl chlór z dezinfekční místnosti rehabilitačního oddělení. Následně byly zamořeny sklepních prostory a další prostory nemocnice. Pacienti i zaměstnanci byli okamžitě evakuováni,“ popsal mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

V havířovské nemocnici unik chlór

Do Havířova přijeli i pracovníci Chemické laboratoře Hasičského záchranného sboru Frenštátu pod Radhoštěm. „Pracovníci laboratoře odebrali vzorky a nyní budou analyzovat jednotlivé látky, které byly v technické místnosti uskladněné,“ doplnil Kůdela.

Přístup pacientů do nemocnice byl omezen zhruba na dvě hodiny. Rehabilitační oddělení, kde chlór unikl, bylo uzavřeno zcela.

Reklama

Výběr článků

Načítám