Hlavní obsah

V domově důchodců napadl ženu s chodítkem, pak i policistu. Vyvázl s podmínkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádné ohledy na věk ani zdravotní indispozice nebral čtyřiašedesátiletý obyvatel jednoho z jihomoravských domů pro seniory, který se dostal do hádky s další obyvatelkou domova. Špatně chodící ženu totiž napadl a vztek se pokusil vybít i na přivolaných policistech. Za hned několik trestných činů jej ve čtvrtek potrestal brněnský krajský soud podmínkou.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K těžko pochopitelnému napadení došlo letos na konci ledna na Hodonínsku. „Obžalovaný v domě s pečovatelskou službou po předchozím požití alkoholu, vědom si přibližného věku poškozené, tuto slovně a poté fyzicky napadl,“ stálo v obžalobě.

Ve svém řádění muž pokračoval i poté, co na místo dorazili policisté. „Těm sděloval, že si je najde a do roka budou mrtví, že do roka budou pod kytičkami, že je zabije, a jednoho z nich napadl,“ končí úřední popis násilí.

Muž se ze svého jednání zpovídal před Okresním soudem v Hodoníně, který mu za porušování domovní svobody, ublížení na zdraví, nebezpečné vyhrožování, násilí proti úřední osobě a vyhrožování s cílem působit na úřední osobu vyměřil tříletý trest s podmíněným odkladem na čtyři roky.

S podmínkou se muž nehodlal smířit a podal odvolání k brněnskému krajskému soudu, v němž tvrdil, že se ničeho špatného nedopustil.

„Zrovna včera mi syn té paní se snachou říkali, ať toho už nechám. Já nevím čeho. Prý že to vezmou do svých rukou, když to nepřestane, ale já nevím co,“ sděloval muž odvolacímu senátu.

„To ona mě napadla první, verbálně. Já jsem si řekl, že tam nechává počurané plínky, že to smrdí. Já jsem slušně vychovaný člověk. Nikoho jsem nepraštil. Tady se nemluví vůbec o mém zranění, mám prasklý meniskus a moje utrpení je daleko větší než její,“ tvrdil muž, po jehož útoku měla napadená třiasedmdesátiletá žena poranění na hlavě.

Policie odložila vyšetřování herce Trávníčka, který měl obtěžovat ženy

Krimi

Muž se vykrucoval i z napadení policisty. „Toho policistu jsem rozhodně nekopl. Ani jsem si neuvědomil, že je to policista, a ne nějaký gauner, když na mě skočil,“ tvrdil bezostyšně. Na dotaz soudu ale přiznal, že policisté nebyli v civilu, ale v uniformě.

Senát v čele s Miroslavem Novákem pak neměl slitování a odvolání smetl ze stolu.

„Obžalovaný je usvědčován svědeckými výpověďmi a lékařskými zprávami. Napadená byla ještě v době lékařského ošetření v šoku a měla psychické problémy. Obhajoba obžalovaného nemohla být úspěšná,“ zhodnotil Novák.

Reklama

Výběr článků

Načítám