Hlavní obsah

V dodávce v Beskydech se tísnilo 23 migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dodávku s 23 migranty ze Sýrie zadržela policie při kontrolní akci zaměřené na nelegální pohyb cizinců. Cizinci, mezi kterými byli muži, ženy i děti, byli odesláni zpátky na Slovensko, převaděč byl na základě rychlého rozhodnutí soudu vyhoštěn.

Policejní akce zaměřená na nelegální migraciVideo: Policie ČR

 
Článek

K záchytu nelegálních cizinců došlo už v minulý čtvrtek, policie o něm informovala až nyní v úterý ráno. Jak upřesnila policejní mluvčí Pavla Jiroušková, auto plné migrantů zastavili policisté v beskydské obci Návsí na Frýdecko-Místecku. Auto řídil dvacetiletý cizinec.

„Po otevření zavazadlového prostoru se zde nacházelo 23 osob, které tvrdily, že jsou ze Sýrie. Převaděče jsme zadrželi a následně mu policejní komisař sdělil podezření z přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice,“ uvedla mluvčí s tím, že po několika dnech soud rozhodl jak o vyhoštění řidiče, tak o zabavení dodávky.

„Migranti nedisponovali žádným cestovním dokladem, vízem nebo povolením, na základě kterého by byli oprávněni pobývat na našem území. Byli zajištěni a eskortováni k dalším úkonům. Následně proběhla jejich readmise na Slovensko,“ doplnila Jiroušková.

Převaděč se snažil ujet policistům, v Uherském Brodě boural i s migranty

Krimi

Zadržení dodávky bylo součástí rozsáhlé akce, kterou zorganizovala cizinecká policie ve spolupráci s dalšími policejními složkami. „Na stanovištích v blízkosti státních hranic se Slovenskou republikou či v příhraničí jsme kontrolovali vytipovaná vozidla mezinárodní nákladní přepravy, nákladní automobily, dodávky, mikrobusy, ale také vozidla osobní přijíždějící se Slovenské republiky. Zkontrolovali jsme přes 2600 osob cestujících v 2200 vozidlech různého typu,“ dodala Jiroušková.

Řidič s policií v zádech nechal náklaďák s 62 migranty na dálnici D1 u Brna a utekl

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám