Hlavní obsah

Převaděč se snažil ujet policistům, v Uherském Brodě boural i s migranty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uherský Brod

Dvanáct uprchlíků se ve středu nad ránem rozuteklo od osobního automobilu po policejní honičce v Uherském Brodě. Policii se snažil zmizet i řidič automobilu, převaděč cizí národnosti, který má v Česku vystavený zákaz řízení.

Foto: Policie ČR

Havarovaný osobní automobil, ve kterém převaděč převážel dvanáct migrantů

Článek

„Nad ránem krátce před půl čtvrtou uviděla hlídka cizinecké policie u Bystřice pod Lopeníkem na Uherskobrodsku projíždějící podezřelé vozidlo, které se rozhodla zkontrolovat. Řidič na výzvy k zastavení ale nereagoval, naopak zrychlil a rychlostí okolo dvě stě km/h se snažil policistům ujet. Pronásledování jim ztěžoval vybržďováním,“ přiblížila policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Ve vysoké rychlosti však v Uherském Brodě nezvládl řízení svého vozu a havaroval. Naboural při tom tři zaparkovaná vozidla.

„Z auta se následně rozuteklo několik osob. Prchajícího řidiče zastavily až varovné výstřely. Jednalo se o převaděče cizí státní příslušnosti, který v osobním automobilu převážel přes hranice dvanáct migrantů včetně dětí,“ podotkla mluvčí.

Foto: Policie ČR

Řidič vezl migranty v osobním autě.

Cizí převaděč se tak na českém území dopustil dvou trestných činů, a to maření výkonu úředního rozhodnutí a organizování či umožnění nedovoleného překročení státní hranice.

Na případu stále pracují kriminalisté a cizinečtí a dopravní policisté. Lehce zraněné osoby ošetřili záchranáři.

Řidič s policií v zádech nechal náklaďák s 62 migranty na dálnici D1 u Brna a utekl

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám