Hlavní obsah

Do dodávky natěsnal převaděč 33 migrantů, hrozí mu osm let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místo palet se zbožím převážel cizinec v uzavřeném nákladovém prostoru dodávky přes území ČR neuvěřitelných 33 lidí. Za to dnes skončil ve vazbě, hrozí mu až osmileté vězení. Informovala o tom Dana Čírtková, policejní mluvčí z Vysočiny, kde migranty odhalili.

Foto: Policie ČR

Do dodávky vtěsnal uprchlíky 33letý Bělorus

Článek

Uvedený počet osob, mezi nimiž byla i žena a tři děti, natěsnal 33letý Bělorus do přepravního prostoru vozidla VW Crafter. Auto zastavili k provedení silniční kontroly policisté z mobilní jednotky Ředitelství služby cizinecké policie v úterý 26. září kolem půl čtvrté odpoledne na 145. kilometru D1 ve směru jízdy na Prahu.

„Všechny migranty policisté zajistili a převezli je na pracoviště odboru cizinecké policie v Jihlavě. Vzhledem k tomu, že tyto osoby u sebe neměly žádné doklady, které by je opravňovaly k pobytu na území České republiky, po provedení nezbytných identifikačních úkonů převzaly výjezdní příkazy, které jim ukládají opustit území České republiky do sedmi dnů,“ uvedla policejní mluvčí.

Foto: Policie ČR

V dodávce se tísnilo 33 lidí

Jediný, kdo už se na svobodu nedostal, byl řidič. Toho strážci zákona zajistili i s dodávkou. Vůz pro účely trestního řízení, muže jako osobu podezřelou do policejní cely, kde ho za účasti tlumočníka obvinili z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice.

„Vzhledem k počtu přepravovaných osob, které se v nákladovém prostoru tísnily v doslova nelidských podmínkách, je tento skutek posuzován přísněji a převaděči hrozí trest odnětí svobody až na osm let,“ popsala policejní mluvčí. Obviněného pak poslal okresní soud ve Žďáru nad Sázavou rovnou do vazby.

Převaděči stříleli po policejní hlídce na srbsko-maďarské hranici

Evropa
Foto: Policie ČR

Migrantům byly předány výjezdní příkazy a do sedmi dnů musí opustit Českou republiku.

Reklama

Výběr článků

Načítám