Hlavní obsah

V Chebu před kostelem někdo podpálil kříž s Kristem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cheb

Dřevěný kříž s barokní sochou Krista stojící před kostelem na Františkánském náměstí v Chebu nejspíš vadil neznámému vandalovi. Ten v noci na úterý předmět podpálil. Oheň poškodil spodní část kříže, sochu plameny zřejmě nezasáhly, řekl Tomáš Ivanič z chebské radnice.

Foto: Mapy.cz

Kostel Zvěstování Panny Marie v Chebu

Článek

Dřevěný kříž stojí v oploceném prostranství u kostela Zvěstování Panny Marie. Policisté prosí případné svědky, kteří by k případu mohli poskytnout jakékoliv informace, aby zatelefonovali na bezplatnou linku 158.

Krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí řekla, že škoda byla předběžně vyčíslena na 100 000 korun. Její přesnou výši ale určí až odborný posudek.

Dřevěný kříž s Kristem nechalo město před třemi lety za více než 250 000 korun zrestaurovat. Následně byl kolem něj vybudován kovový plot s brankou, která se na noc zamyká. Vandalové tak museli přelézt plot, aby pod křížem založili oheň.

Výběr článků

Načítám