Hlavní obsah

V Česku utonuli další dva lidé

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Šestnáctiletá dívka utonula v úterý v podvečer v řece u jezu u obce Troubky nad Bečvou na Přerovsku. Záchranáři dívku na místě asi tři čtvrtě hodiny oživovali. Zachránit ji ale nedokázali, řekl náměstek ředitele Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Jan Weinberg. V Liberci se v podvečer utopil další člověk.

Článek

"Dívka je z Kolína a na Přerovsku byla u rodiny na prázdninách. Policie událost vyšetřuje," řekla přerovská policejní mluvčí Michaela Sedláčková. Doplnila, že bude nařízena soudní pitva zemřelé.

Podle Weinberga přiletěli záchranáři na místo vrtulníkem. "Dívku ve vodě nalezl policista, který ji vytáhl ven s nasazením vlastního života. Před naším příjezdem ji resuscitoval a my jsme pak dalších 45 minut pokračovali. Neví se přesně, jak dlouho byla dívka pod vodou, nemohli jsme jí ale bohužel pomoci," uvedl Weinberg.

V Liberci se v úterý v podvečer utopil další člověk. Muž ukrajinské národnosti spadl do rybníka Kačák ve čtvrti Krásná Studánka, podle svědků byl zřejmě opilý. Cizince z vody vylovili potápěči, přivolaní záchranáři mu však již nedokázali pomoci, informovala pracovnice operačního střediska liberecké policie.

V krátké době jde už o čtvrtý případ utonutí v Libereckém kraji. Ve čtvrtek 6. července se v liberecké přehradě Harcov utopili dva slovenští dělníci ve věku 19 a 41 let. Jeden z mužů dostal křeče a druhý se mu snažil pomoci. Oba ale utonuli. Potápěči těla hledali několik hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám