Hlavní obsah

Požár v Českém Těšíně vypukl zřejmě od spotřebiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Více než tři desítky lidí museli hasiči ve středu dopoledne evakuovat z panelového domu v Českém Těšíně, v jehož posledním patře vypukl požár. Z bytu, kde oheň vznikl, se plameny rozšířily na střechu. Deset lidí skončilo v péči záchranářů. Škoda je vyčíslena na pět milionů korun.

Požár bytu a střechy domu v Českém TěšíněVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

Příčinu požáru zatím hasiči neznají. Podle velmi předběžných závěrů by mohlo jít o technickou závadu na nějakém elektrospotřebiči.

„Na místě zasahovalo třináct jednotek. Celkem jsme evakuovali 33 lidí,“ uvedl mluvčí hasičů Jakub Kozák. Čtyři lidé skončili v nemocnici, dalších šest bylo ošetřeno na místě.

„Jednalo se převážně o nadýchání se kouře, drobné popáleniny a stresové reakce. V rukou kolegů ze zdravotnické záchranné služby skončil rovněž jeden z dobrovolných hasičů, který utrpěl lehké popáleniny, zůstal na místě zásahu,“ dodal Kozák.

Evakuovaní lidé, kteří se nemohli uchýlit například k příbuzným, našli dočasné útočiště v hasičském evakuačním autobuse.

Foto: kraje Moravskoslezského HZS, ČTK

Požár bytu a střechy domu v Českém Těšíně

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, Bez zdroje

Požár domu v Českém Těšíně

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, Bez zdroje

Požár domu v Českém Těšíně

Foto: HZS Moravskoslezského kraje, Bez zdroje

Požár domu v Českém Těšíně

Reklama

Výběr článků

Načítám