Hlavní obsah

V Carrefouru policisté postřelili agresívního muže

Právo, jt, apb

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policisté museli v úterý v podzemních garážích smíchovského obchodního domu Carrefour krátce po půl jedné odpoledne střílet na agresívního osmadvacetiletého muže. Ten předtím ohrožoval ostatní zákazníky šroubovákem, útočil i na policejní hlídku.

Foto: HZS Zlínského kraje

Foto z místa nehody.

Článek

"Policisté přijeli na místo po oznámení od občanů, že se v garážích nachází nebezpečný muž," řekla Právu pražská policejní mluvčí Iva Knolová s tím, že násilník se po příjezdu hlídky nehodlal uklidnit a muže zákona napadl.

"Vyhrožoval jim při tom smrtí a zaútočil na ně šroubovákem," popsala dramatické chvíle Knolová. Policista proto podle jejích slov agresívního muže postřelil do nohy. "Ani zranění ho ale od dalšího útoku neodradilo, tentokrát napadl kolegu střílejícího policisty.," uvedla Knolová. Policista ani tentokrát neváhal a začal znovu střílet. "Další zásahy už útočníka zastavily," konstatovala mluvčí s tím, že hlídka poté přivolala pro útočníka sanitku.

"Muže jsme odvezli do motolské nemocnice s průstřelem břicha a obou stehen," řekla mluvčí pražské záchranky Simona Cigánková. Zároveň odmítla spekulace, že by muž napadal i záchranáře a odmítal lékařské ošetření. Podle mluvčí nemocnice Evy Jurinové prodělal útočník operaci a jeho stav je stabilizovaný.

"Použití služební zbraně bylo v souladu se zákonem, podle dostupných informací není podezření z pochybení ze strany policistů," uvedla Knolová. O motivu agresívního chování osmadvacetiletého muže české národnosti nechtěla spekulovat. "Je to předmětem dalšího šetření. Kvůli zdravotnímu stavu jsme ho zatím nemohli vyslechnout, čekáme na svolení lékařů," sdělila Knolová. Zároveň dodala, že lékaři by měli rovněž odpovědět na otázku, zda nebyl pod vlivem alkoholu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám