Hlavní obsah

V budově v centru Zlína explodoval plyn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

V provozovně masérských služeb v budově na náměstí Míru ve Zlíně došlo v úterý po poledni k explozi. Dva zasahující policisté se nadýchali kouře, evakuovat bylo nutné deset lidí. V budově nejspíše explodoval plyn, uvedla mluvčí krajských hasičů Lucie Javoříková. Objekt podle ní prohlédne statik. Místo výbuchu a jeho okolí jsou uzavřeny.

V centru Zlína vybouchl plyn, při zásahu se dva hasiči nadýchali kouřeVideo: Aleš Fuksa, Právo

 
Článek

Oznámení o výbuchu přijali hasiči zhruba ve 12:30.

„Na místo okamžitě vyjely jednotky ze Zlína, Otrokovic a Fryštáku. Po výbuchu do budovy vběhli dva policisté, lehce se nadýchali kouře a skončili v péči zdravotnické záchranné služby, ale měli by být v pořádku. Dále policie před naším příjezdem evakuovala deset osob ze spodní části budovy. O dalších případných zraněních nemám žádné informace,” řekla Javoříková.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Zásah hasičů v centru Zlína, v budově provozovny masérských služeb vybuchl plyn.

Podle zástupce ředitele zlínské městské policie Pavla Janíka došlo k výbuchu ve třetím poschodí vícepodlažního domu. „Skleněné střepy, kusy oken a dalších předmětů, které exploze vymrštila na náměstí, dopadaly mezi kolemjdoucí, přičemž někteří z nich mohou hovořit o velkém štěstí,” uvedl Janík.

V domě v Litovli zřejmě vybuchl plyn, zraněný má popáleniny

Krimi

Strážníci podle něj po explozi vstoupili do budovy, zahájili evakuaci lidí a uzavřeli hlavní přívod plynu. Hasiči, kteří mají k dispozici výškovou techniku, nyní dům v centru krajského města prohledávají.

Foto: Městská policie Zlín, ČTK

K výbuchu došlo ve třetím poschodí budovy.

„Podle všeho se jednalo o výbuch plynu právě v prostorách provozovny masáží. Plyn je vypnutý. Výbuch poškodil okna a vybavení provozovny, střepy odletěly do půlky náměstí. Ke kontrole budovy byl proto vyžádán statik,“ řekla Javoříková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám