Hlavní obsah

V brněnském Bronxu tekla krev. Podle policie nebyla ani romská, ani ukrajinská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na brněnské ulici Cejl, která je často přezdívaná jako Bronx, došlo v pátek večer ke rvačce. Tu natočil se zřejmým romským přízvukem někdo z auta a rozesílá ji po internetu s tím, že jde o útok tří Romů na Ukrajince. Skutečnost je však podle zjištění Novinek jiná. Napadeným mladíkem je sice cizinec, ale ne Ukrajinec.

Foto: Envato elements

Ilustrační foto

Článek

„Policie v Brně se skutečně zabývá vyšetřováním incidentu, ke kterému došlo v pátek před 23. hodinou v ulici Cejl v Brně. Do konfliktu se zde dostaly čtyři osoby a při rvačce byl jeden člověk zraněn. Byl ošetřen v nemocnici,“ řekl Novinkám policejní mluvčí David Chaloupka.

Zdůraznil však, že není pravdivá informace o dalším možném střetu mezi Romy a Ukrajinci.

„Nešlo o žádný konflikt mezi Romy a Ukrajinci. Tři ze čtveřice byli Češi, čtvrtý zraněný byl cizinec, ale ne Ukrajinec,“ podotkl Chaloupka, aniž by uvedl jeho národnost.

Pro Novinky rovněž doplnil, že se policie zabývá i videem a komentářem k němu. „Totožnost všech účastníků konfliktu, ve kterém hrál roli i alkohol, známe a případem se dále zabýváme,“ dodal Chaloupka.

Agresivní řidič zbil v Brně cyklistu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám