Hlavní obsah

V Brně narazil autobus do lampy, 11 zraněných

Právo, ČTK, pko
Brno
Aktualizováno

Jedenáct lidí se v noci na úterý zranilo v Brně při havárii autobusu městské hromadné dopravy, který narazil do sloupu veřejného osvětlení. Tři utrpěli těžké zranění, řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová. Čtyřproudová komunikace byla v obou směrech uzavřená čtyři hodiny. Zprůjezdnit se ji podařilo krátce před půl čtvrtou ráno.

Foto: ZZS Jihomoravského kraje

Při nehodě autobusu se zranilo 11 lidí

Článek

Nehoda se stala v městské části Komín v Kníničské ulici nedaleko komínské vozovny. „Autobus narazil do lampy, která je nahnutá," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů David Jirouš. Hasiči pomáhali vynášet z autobusu zraněné. Uvnitř cestovalo kolem 30 lidí.

S náklaďákem vjel do cesty záchrance, dostal podmínku

Krimi

„Ošetřili jsme 11 zraněných. Z toho tři byli zranění těžce a zbytek měl lehčí až středně těžká zranění jako úrazy hlavy nebo končetin,“ uvedla Bothová. Na místě podle ní zasahovalo sedm prostředků záchranářů včetně inspektora provozu.

„Požádali jsme o pomoc i dvě převozové sanitky. Pacienty jsme přepravili do čtyř brněnských zdravotnických zařízení," řekla Bothová. Zranění skončili ve Fakultní nemocnici Brno, Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně, Vojenské nemocnici Brno a Úrazové nemocnici.

Nechtěl čekat v koloně, tak se otočil přes tramvajový pás. 50 tisíc a ztráta řidičáku

Krimi

"Autobus z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo komunikaci a naboural do sloupu elektrického vedení. Pracujeme s několika verzemi, z nichž jsou dvě takové, že roli mohla hrát zdravotní indispozice řidiče, popřípadě technická závada," uvedl mluvčí policie Petr Vala.

Škoda je předběžně vyčíslena na 3,25 milionu korun.

Foto: HZS JMK

Autobus MHD v Brně narazil do pouličního osvětlení

Řidič u podniku pracuje 27 let

Řidič nočního autobusu na lince 98 odjel z Hlavního nádraží ve 23 hodin a jeho cílovou stanicí měly být Bystrc a Žebětín. Po odbočení z ulice Veslařské ze zatím neznámých důvodů narazil v Kníničské ulici před mostem do stožáru trolejového vedení. Podle materiálů a informací, které má dopravní podnik k dispozici, by příčinou nehody měla být zdravotní indispozice řidiče. Podle prvních dostupných informací nepřekročil povolenou rychlost.

„Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se jednalo o technickou závadu na vozidle. Tento incident nás velmi mrzí a nejvíce si přejeme, aby cestující i náš řidič byli brzy v pořádku,“ uvedla tisková mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Řidič autobusu u brněnského dopravního podniku pracuje 27 let, noční linky řídí dlouhodobě. Podle mluvčí prochází pravidelnými zdravotními prohlídkami a školeními a před nástupem na směnu splňoval všechna zákonná nařízení týkající se nezbytného odpočinku.

Reklama

Výběr článků

Načítám