Hlavní obsah

V Bojkovicích na Uherskohradišťsku hořela střecha pálenice

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Uheské Hradiště

Oheň zachvátil v noci na neděli střechu pálenice v Bojkovicích na Uherskohradišťsku. Na místě zasahovalo sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Roman Žemlička.

Foto: HZS Zlínského kraje

Oheň zachvátil střechu palírny.

Článek

K požáru podle Žemličky došlo krátce před půlnocí.

„Zaměstnanci pálenice zjistili při expedici poslední várky, že ze střešního pláště vychází kouř. Ten jsme zaznamenali i my po našem příjezdu. Po chvíli vyšlehly plameny u komína a rozšířily se na celou střechu. Byl vyhlášen 2. stupeň poplachu. K požáru postupně vyjelo sedm jednotek hasičů,“ uvedl mluvčí.

Foto: HZS Zlínského kraje

Oheň zachvátil střechu palírny.

Hasiči podle něj museli zasahovat v dýchacích přístrojích, při hašení využili nastavovací žebříky i výškovou techniku. „Střešní plášť byl rozebrán. Stavební konstrukce byly kontrolovány termokamerou a byla dohašována skrytá ohniska hoření,“ konstatoval Žemlička s tím, že hasební práce byly ukončeny krátce před půl čtvrtou hodinou ranní.

„Ke zranění osob nedošlo,“ doplnil mluvčí. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření. Škoda, která při něm vznikla, byla předběžně vyčíslena na 600 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám