Hlavní obsah

V průmyslovém areálu na Sokolovsku hoří skládka pražců, zranili se hasiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V průmyslovém areálu v Citicích na Sokolovsku hoří od pátečního večera skládka pražců. Sloup černého dýmu a plameny byly vidět na bezmračném nebi před západem slunce z velkého okolí. Hasiči vyhlásili nejvyšší stupeň požárního poplachu ze čtyř. Informoval o tom mluvčí krajských hasičů Martin Kasal.

V průmyslovém areálu na Sokolovsku hoří skládka pražcůVideo: Hasičský záchranný sbor České republiky

 
Článek

Původní informace hovořily o tom, že požár vypukl v areálu elektrárny Tisová, mluvčí Sokolovské uhelné Jana Pavlíková později upřesnila, že hoří na území průmyslové zóny Přátelství – Silvestr v Citicích.

„Velitel zásahu vyhlásil zvláštní stupeň požárního poplachu. Vyžádali jsme si posilové jednotky hasičů z Plzeňského a Ústeckého kraje,“ uvedl Kasal. Zvláštní stupeň je nejvyšším z vyhlašovaných, čtvrtým, který označuje mimořádné situace.

„Požár je viditelný z velké dálky, stejně tak vysoký sloupec kouře. Informováni jsou starostové okolních obcí. Doporučujeme v okolí nevětrat,“ doplnil.

Foto: HZS KVK

Požár u Tisové

V sobotu nad ránem hasiči informovali, že si vyžádali velkoobjemové cisterny a speciální automobil s velkým množstvím plniva. Během zásahu se zranili tři hasiči, uvedl mluvčí záchranky Radek Hes. Podle něj byl jeden z nich převezen s lehkým zraněním do Sokolovské nemocnice.

Na místě je 16 jednotek hasičů s 29 kusy zásahové techniky, dorazila také také chemická laboratoř na měření zplodin ve vzduchu.

V sobotu dopoledne chtějí hasiči povolat rovněž letecké hašení.

Na Příbramsku vzplála třídírna odpadu, zásah potrvá celou noc

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám